fbpx

Tourist LeMC brengt een eerbetoon aan Absynthe Minded

Absynth Mineded en Tourist LeMC op Liefde voor Muziek Live

Maandag 8 maart om 20.40 leent frontman, zanger en gitarist Bert Ostyn van Absynthe Minded zijn songs uit in Liefde voor Muziek. Speciaal voor de gelegenheid haalden zijn collega-artiesten zoals Tourist LeMC hun meest rock & roll-outfit boven.

Bert valt tijdens de optredens van de ene verrassing in de andere. Van een filmische soundtrack door Emma Bale tot een hoopgevend dansnummer van Willy Sommers en een openingsdans door Ronny Mosuse. Tourist LeMC waagt zich met Envoi deze week aan de bekendste hit van Absynthe Minded en dat is volgens hem niet zonder risico.

“Het is altijd gevaarlijk om een hit te coveren. Je kan jezelf er gemakkelijk aan verbranden”, vertelt hij. Het nummer was initieel een hommage aan schrijver Hugo Claus en die toets heeft Tourist LeMC behouden. “Ik krijg hier echt kippenvel van. Het gedicht van Claus zit erin maar ook mijn tekst. Het is zo mooi en helder geschreven en doet mijn nummer eer aan!”, reageert Bert na afloop.

Tourist LeMC en zijn collega-muzikanten kan je live aan het werk horen en zien op Liefde voor Muziek Live op 25 en 26 september in de Lotto Arena. Bestel nu alvast je tickets voor een van deze onvergetelijke avonden.