fbpx
Liefde voor Muziek 2021

Liefde voor Muziek LIVE vindt plaats met het Covid Safe Ticket. Meer informatie.

zaterdag 25 en zondag 26 september in de Lotto Arena

Liefde voor Muziek LIVE vindt plaats met het Covid Safe Ticket. Meer informatie.

Nieuw seizoen Liefde voor Muziek start met muziekicoon Willy Sommers

Willy Sommers in Liefde voor Muziek

Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded lieten in de eerste aflevering van Liefde voor Muziek hun muzikale creativiteit los op het oeuvre van Willy Sommers, koning van het Vlaamse lied.

Aan nummerkeuze was er alvast geen gebrek. Willy’s palmares bestaat uit maar liefst 500 nummers waaronder talloze hits die jong en oud moeiteloos meezingen.

Voor de zanger zelf springt er alvast één nummer uit: “Mijn absolute favoriet is Als een Leeuw in een Kooi.” En het is die monsterhit waarmee Cleymans & Van Geel aan de slag gingen. “Het is een geweldig nummer. We hebben er voor geijverd om dit te mogen zingen en zijn heel blij dat we dit nu kunnen doen”, vertelde het duo.

Ook Geike Arnaert bracht een nummer uit Willy’s ‘Tien Om Te Zien-periode’. Als klein meisje bleef ze speciaal wakker voor dit programma. Ze bracht een eigen soulful versie van Het Water is Veel te Diep in het Engels.

Emma Bale, de jongste van de bende, zette de tekst van Laat De Zon In Je Hart volledig naar haar hand en toverde het nummer om tot een bijzonder intieme versie: “Ik zong dat altijd in de scouts. Ik heb het helemaal aangepast omdat ik er mijn eigen stempel op wou drukken. Het heet nu ‘Lay Your Heart. De thematiek is dezelfde, al is het geen polonaise meer maar een heel traag schuurlied.”

Bert Ostyn koos voor de classic der classics: Zeven Anjers, Zeven Rozen. Hij injecteerde wat ruigheid in zijn versie én een speelse knipoog die de andere artiesten weten te waarderen.

Niet alleen bekende hits passeren de revue, ook minder bekende nummers worden onder handen genomen. Ronny Mosuse ontdekte een verborgen parel waarvan hij wou dat hij die zelf had geschreven. “Jenny was een nummer op de B-kant in de jaren 70 en ik vraag me echt af waarom niemand dit ooit heeft opgemerkt als potentiële wereldhit.” Hij dompelde de song onder in een ‘jazzy-vibe’, die duidelijk in de smaak valt bij Willy. “Ik heb nu deze versie gehoord en ik ga dat nummer terug uit de schuif halen tijdens concerten!”, lacht hij.

Tourist LeMC koos, na de nodige twijfel en experimentjes, eveneens voor een minder bekend nummer. “Al je nummers waar een leeuw in voorkomt, heb ik onder handen genomen. Maar er was altijd iets wat me tegenhield tot ik plots een nummer tegenkwam waarmee ik meteen een klik had.” Hij bracht Ik hou van U zoals je bent met een erg catchy refrein en introduceerde daarbij zelfs een gloednieuwe move.

Afsluiten deed ‘the master himself’ met een portie magie, letterlijk: “Ik ga Magie brengen van Philippe Robrechts. Als ik dit aankondigde bij ‘Tien Om Te Zien’ dacht ik altijd: dit nummer had ik zelf willen maken.”